Višković: Novčani podsticaji firmama iz Srbije da ulažu u RS

Ekonomija
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Ana Brnabić prihvatili da Vlada te države iz svog fonda, iz kojeg sufinansira strane investitore da ulažu u Srbiji, podstakne privrednike iz Srbije da investiraju u Srpskoj i otvore nova radna mjesta.
Višković je naglasio da će oni “istim iznosom sredstava sa kojima podstiču firme koje u Srbiju dolaze iz inostranstva sufinansirati svoje privredne subjekte da bi ih podstakli da ulažu u Srpskoj”.
– Imali smo ovih dana razgovor sa kompanijom `Jumko` iz Vranja, a javljaju nam se i druge kompanije koje su sada zainteresovane da, osim onoga što nudi Srpska, iskoriste i to što nudi Srbija da ovdje počnu da otvaraju pogone – rekao je Višković novinarima u Banjaluci.
On je istakao da su sa zvaničnicima Srbije razgovarali i o tome da predstavništva firmi iz Srbije budu prebačena iz Federacije BiH u Republiku Srpsku.
– Razgovarali smo o tome da se predstavništva firmi vrate u Srpsku kako bi ih ovdje otvorili i time zaposlili još više ljudi i dali još više benefita Republici Srpskoj – dodao je Višković.
Agencije
Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *