Nastavak pregovora sa MMF kad se steknu uslovi

Ekonomija

Zvaničnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) izrazili su spremnost za nastavak pregovora o nastavku saradnje i o programu BiH čim se steknu svi potrebni uslovi, saopšteno je iz Centralne banke BiH.

 

Spremnost zvaničnika MMF-a iskazana je tokom razgovora sa delegacijom BiH koja prisustvuje proljetnom zasjedanju te međunarodne institucije i Svjetske banke u Vašingtonu.

 

Delegacija BiH, koju predvodi guverner Centralne banke BiH Senad Softić, održala je tokom boravka u Vašingtonu niz sastanaka sa visokim zvaničnicima MMF-a i Svjetske banke.

 

Oni su razgovarali sa zamjenikom upravnog direktora MMF-a Taom Žangom, direktorom Odjeljenja za Evropu u MMF-u Polom Tomsenom, potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i region centralne Azije Sirilom Milerom, te šefom Misije MMF-a u BiH Martinom Petrijem.

 

Na sastanku holandsko-belgijske konstituence, kojoj je prisustvovao Softić, razgovarano je o globalnom ekonomskom kontekstu, mogućnostima i politikama, a predstavljena su i globalna ekonomska predviđanja za ovu godinu.

 

Softić je održao i nekoliko bilateralnih sastanaka u vezi sa saradnjom Centralne banke i MMF-a kroz program tehničke pomoći.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *