Čavić: Nove smjene u “Elektrokrajini”

Ekonomija

Vršilac dužnosti direktora “Elektrokrajine” Dragan Čavić najavio je nastavak smjena i promjena u ovom preduzeću.

 

Čavić je rekao da u “Elektrokrajini” ima viška administracije, a manjka inženjera, elektrotehničara i drugih koji učestvuju u proizvodnji i od kojih preduzeće živi.

 

“Želimo da riješimo probleme preduzeća, a pozitivne promjene i bolji rezultati se ne mogu desiti bez promjena ljudi”, rekao je Čavić novinarima u Banjaluci.

 

Prema njegovim riječima, radnici moraju biti vrednovani, a njihove plate su potcijenjene u odnosu na administraciju.

 

“Oni koji rade moraju biti nagrađeni”, rekao je Čavić.

 

On je napomenuo da su dosadašnje kadrovske promjene u Banjaluci u martu dovele do smanjenja efekta gubitaka na elektro-mreži za čak 30 odsto u odnosu na februar, te da se neće dozvoliti krađa struje.

 

Čavić, koji je i poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini, kaže da će NDP iznijeti svoj stav u raspravi u parlamentu kada je riječ o predstojećim izmjenama zakona, među kojima je i onaj o javnom redu i miru, koji su u formi nacrta.

 

“Dobro je što se usvajaju u redovnoj skupštinskoj proceduri i što je Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo da će voditi dijalog o tome sa nevladinim sektorom… Stvari se do konačnog prijedloga mogu urediti kako bi ovo društvo bilo društvo sigurnih i slobodnih ljudi”, rekao je Čavić.

 

On je naveo da će tražiti da se tokom pripreme prijedloga zakona provede stručna i javna rasprava o tim aktima, te da mišljenje o svemu da i Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Srpske.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *