Elektrokrajina za četiri dana naplatila milion i po maraka

Ekonomija

Preduzeće “Elektrokrajina” iz Banjaluke je za samo četiri dana sprovođenja naplate usluga od dužnika po sistemu nulte tolerancije registrovalo naplatu veću za 1,5 miliona KM ili za 33,9 odsto, izjavio je vršilac dužnosti generalnog direktora ovog preduzeća Dragan Čavić.

 

“Ne možemo da tolerišemo krađu struje, gubitke na mreži i nezakonitosti. Zadovoljan sam sprovođenjem ove aktivnosti na području Banjaluke, ali ne i nekih drugih radnih jedinica i tu će biti promjena. Ljudi moraju da shvate da ih štiti samo rad”, rekao je Čavić.

 

On je naveo da preduzeće “Elektrokrajina” u sprovođenju ove aktivnosti vodi računa o ljudima koji su u teškoj zdravstvenoj ili socijalnoj situaciji.

 

“Radnici na terenu su dužni da to evidentiraju i dostave upravi preduzeća, a mi ćemo pokrenuti aktivnosti sa lokalnim zajednicama i rješavati takve slučajeve”, kaže Čavić.

 

Čavić je rekao da “Elektrokrajina” neće biti u gubitku i da je njegova zakonska obaveza da o tome vodi računa, ističući da u preduzeću nema dovoljno montera i inženjera.

 

On kaže da “Elektrokrajina” ima veliki dug prema matičnom preduzeću – “Elektroprivreda Republike Srpske”.

 

Čavić je naveo da su, njegovim dolaskom na poziciju vršioca dužnosti generalnog direktora “Elektrokrajine”, odnosi u potpunosti uređeni, definisan je dug koji postoji između “Elektrokrajine” i matičnog preduzeća i potpisan sporazum kojim se rješava to pitanje.

 

On ističe da dug nije mali, ali da ne može da precizira iznos.

 

“Bez restrukturisanja preduzeća nije moguće podnijeti toliki dug. Napravili smo ugovor o reprogramu i u ovom trenutku u potpunosti poštujemo sve njegove odredbe”, istakao je Čavić.

 

On je dodao da je u kratkom periodu preduzeće “Elektrokrajina” prilično konsolidovalo finansije i da u ovoj godini nema novog duga.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *