Poziv za dostavljanje prijedloga projekata za “EU za biznis”

Ekonomija

Projekat “EU za biznis” objaviće u utorak, 2. jula, poziv za dostavljanje prijedloga projekata u oblasti izvozno orijentisanih sektora u BiH, čiji je cilj poboljšanje konkurentnosti ovih sektora, a za šta su namijenjena tri miliona evra bespovratnih sredstava.

 

Ovim sredstvima biće podržani projekti kojima se podstiču inovacije, saradnja, digitalizacija i poslovno okruženje, a krajnji korisnici biće mikro, mala i srednja preduzeća, te preduzetnici.

 

Poziv će biti objavljen na konferenciji za novinare u Sarajevu, na kojoj će se obratiti šef Sekcije operacija za pravosuđe, unutrašnje poslove i reformu javne uprave pri Delegaciji EU u BiH Nikolas Bizel, te projektni menadžer EU za biznis projekta Nils Vecel.

 

Projekat “EU za biznis”  jača kapacitet BiH za ekonomski rast i zapošljavanje razvojem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima i za ovu svrhu namijenjeno je ukupno 10 miliona evra bespovratnih sredstava.

 

Projekat je vrijedan 16,1 miliona evra, a zajednički ga finansiraju EU sa 15 miliona evra i Njemačka sa 1,1 milion evra. Projekat zajedno realizuju Njemačko društvo za međunarodnu saradnju – GIZ, Međunarodna agencija za rad – ILO i UNDP od aprila 2018. do marta 2022. godine.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *