U BiH od januara do juna uloženo 650 miliona KM

Ekonomija

Od januara do juna 2019, direktne strane investicije u BiH iznosile su 650.1 miliona KM, što predstavlja povećanje od 53,6 odsto u odnosu na isti period lane, saopštili su iz Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) BiH.

 

Direktor FIPA Gordan Milinić ističe da je ovo značajna novost kad se uzme u obzir da su i 2018. i 2017. godina bile među najboljim po iznosu stranih investicija u posljednjih desetak godina, a riječ je o skoro 800 miliona KM godišnje.

 

– Ukoliko se ovakav trend rasta iz prvog polugodišta nastavi, ova godina bi mogla biti rekordna po iznosu stranih investicija, odnosno mogla bi se dostići i magična cifra od milijardu maraka. Trend rasta investicija se nastavlja zahvaljujući i naporima na poboljšanju poslovnog ambijenta u BiH, na čemu FIPA neprekidno insistira kroz svoje preporuke Savjetu ministara BiH i svim entitetskim, kantonalnim i opštinskim organima – kaže Milinić.

 

Naglašava da je pred svim organima u BiH zadatak da nastave sa sprovođenjem potrebnih reformi, predlaganjem mjera za dalje unapređenje poslovnog ambijenta i poboljšanje imidža zemlje, te pronalaskom novih investitora za Bosnu i Hercegovinu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *