Prikupljeno 2,079 milijardi maraka javnih prihoda

Ekonomija

U proteklih deset mjeseci prikupili smo 2,079 milijardi maraka javnih prihoda, što je povećanje od 59,2 miliona KM u odnosu na isti period prošle godine, rekao je danas Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS.

 

Dodao je da je u pitanju povećanje od tri odsto, što predstavlja dalji trend rasta prihoda, a koji se može pripisati svakodnevnim aktivnostima koje Poreska uprava preduzima u okviru svojih nadležnosti, ali i stabilnoj političko-ekonomskoj situaciji, povećanju broja zaposlenih, povećanju plata i tako dalje.

 

Za naredni period najavio je nastavak borbe protiv sive ekonomije, dalju implementaciju informacionog sistema, uvođenje svih vrsta elektronskih usluga i slično.

 

Poreska uprava Republike Srpske, po prvi put od svog osnivanja prije 18 godina, započela je danas organizovanje “Dana otvorenih vrata Poreske uprave Republike Srpske 2019.”, a koji traju još sutra i preksutra. Tim povodom danas su ugostili predstavnike medijskih kuća iz Republike Srpske.

 

Maričić je održao kratku prezentaciju i predstavnike medijskih kuća upoznao sa rezultatima koje je Poreska uprava RS postigla u ovoj godini, posebno kada su u pitanju rezultati u naplati javnih prihoda, efekti izvršenih kontrola, kao i veliki broj novih elektronskih usluga, kojima se poreskim obveznicima želi olakšati izvršavanje njihovih poreskih obaveza.

 

Nakon toga, Maričić i njegovi saradnici su u neformalnom razgovoru sa novinarima razmijenili mišljenja o aktulenim temama.

 

Takođe, predstavnici medija su imali priliku da obiću i prostorije Područnog centra Banjaluka, koji je najveći područni centar Poreske uprave RS, kao i prostorije Područne jedinice Banjaluka, gdje su se mogli upoznati sa procedurama rada službenika na prijemu i obradi poreskih prijava, prijavama radnika i ostalo.

 

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *