Za rekonstrukciju puteva u RS 300 miliona evra kineskog kredita

Ekonomija

Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća ”Putevi Republike Srpske” d.o.o. Banjaluka potpisao je danas sa predstavnicima kompanije ‘China Railway 14th Bureau Group Co.’ LTD (CRCC14) iz Kine Memorandum o razumjevanju, za šta je predviđeno 300 miliona evra.

 

Predviđeno je da se u naredne tri godine izvrši rekonstrukcija i rehabilitacija svih magistralnih i regionalnih puteva prvog i drugog reda.

 

Za ovaj projekat planirana su ukupna finansijska sredstva u iznosu od 300 miliona evra na bazi kreditnog zaduženja sa rokom otplate od 15 godina i povoljnom kamatnom stopom, uz grejs period od tri godine.

 

Cilj potpisivanja Memoranduma je da se radi na razmjeni informacija i definišu principi poslovne saradnje koji se odnose na projektovanje, izgradnju i finansiranje ”Projekta rekonstrukcije i rehabilitacije putne mreže u Republici Srpskoj”.

 

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu okončaju sve aktivnosti predviđene Memorandumom o razumjevanju, kako bi se stvorili uslovi da se 15. aprila naredne godine u Kini potpiše Ugovor kojim će započeti realizacija ”Projekta rekonstrukcije i rehabilitacije putne mreže u Republici Srpskoj”.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *