Za 20 najboljih početnika u biznisu po 10.750 KM

Ekonomija

Dvadeset mladih Banjalučana u prilici su da dobiju do 10.750 KM iz evropskih fondova za najbolje poslovne ideje, saopšteno je iz Gradske razvojne agencije. Radi se o jedinstvenom projektu, finasiranom sredstvima EU, koji se odnosi na mlade od 18 do 35 godina.

 

Da bi ušli u konkurenciju za ovaj, privlačni iznos, svi zainteresovani mogu da se prijave ma poziv za učešće na projektu jačanja preduzetničkih kompetencija i pokretanja startap firmi iz oblasti informacionih tehnologija, digitalnih i kreativnih industrija.

 

– Glavni cilj projekta, koji realizuju GIZ, UNDP i MOR, jeste doprinijeti povećanju zapošljavanja među mladima, jačanjem preduzetničkih kompetencija i stvaranje uslova za njihovo samozapošljavanje. Projektom je planirano organizovanje obuka iz preduzetništva za 100 kandidata, koji će izraditi poslovne planove za svoje ideje koje će moći da kandiduju za finansijsku i nefinansijsku podršku, čime se stvaraju uslovi za povećanje broja novih preduzetnika i novih radnih mjesta – kažu u Gradskoj razvojnoj agenciji.

 

Nakon obuke, posebna stručna komisija će, na osnovu kvaliteta ideje i poslovnog plana, a prema unaprijed definisanim kriterijumima, odabrati 20 poslovnih ideja koje će finansijski biti podržane grantovima u iznosu do 10.750 KM po projektnoj ideji.

 

Prijave se mogu popuniti direktno na obrascu ili u prostorijama Gradske razvojne agencije Banja Luka, Ulica Josifa Pančića 8. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

 

Kompletan javni poziv možete pogledati OVDJE.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *