Privredna komora RS će izdavati potvrde o pretrpljnoj šteti

Ekonomija

Privredna komora RS saopštila je da će izdavati potvrdu kojom privredno društvo dokazuje da je pretrpjelo štetu usljed epidemije virusa korona ili mu je rad bio ograničen ili privremeno zabranjen.

 

Ovu potvrdu privrednim društvima traže pojedine komercijalne banke u Republici Srpskoj prilikom predaje zahtjeva za odobravanje posebnih mjera po kreditima za ublažavanje ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom novog virusa, među kojima je i moratorijum na otplatu kredita, saopšteno je iz Privredne komore Srpske.

 

“Potvrda o privremenoj zabrani rada i ograničenom obavljanju djelatnosti usljed uvođenja vanredne situacije i vanrednog stanja u Republici Srpskoj izdaje se besplatno, isključivo na zahtjev privrednog društva, uz priloženu izjavu kojom obrazlaže nastalu situaciju u privrednom društvu, odnosno posljedice uticaja virusa korona na poslovanje”, ističe se u saopštenju.

 

Iz Komore podsjećaju da je primjena posebnih mjera u regulisanju odnosa banke i klijenta u uslovima krize izazvane virusom korona omogućena odlukom Upravnog odbora Agencije za bankarstvo Republike Srpske o privremenim mjerama bankama za ublažavanje ekonomskih posljedica uzrokovanih virusnim oboljenjem virus korona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *