Blagojević: Banjaluka ima šanse da postane razvojni centar!

Ekonomija

Banjaluka ima sve preduslove da postane razvojni centar i to ne samo za domaće privrednike, već one iz cijele regije, a osnivanjem naučno istraživačkog centra jačala bi se konkuretnost preduzeća, rekao je kandidat SP-a za odbornika u Skupštini grada Vladimir Blagojević.

 

Blagojević smatra da bi se osnivanjem tog centra, namijenjenog razvoju novih, inovativnih proizvoda, kao i uvođenju novih tehnologija u privredna društva, jačala konkurentnost domaćih preduzeća.

 

On je istakao da bi osnivanje ovog centra pomoglo domaćim kompanijama da kreiraju sopstvene proizvode, a ne da svoje poslovanje zasnivaju na “lohn” poslovima, odnosno poslovima dorade.

 

Blagojević je rekao da će na listi njegovih prioriteta biti unapređenje poslovnog ambijenta na lokalnom nivou, ukidanje ili smanjenje brojnih nameta na privredu, stvaranje povoljnijih uslova za nove investicije, ubrzavanje procesa i smanjenje administracije.

 

– Pripremio sam niz inicijativa koje će ići u tom pravcu. Ne smijemo zaboraviti ni podršku preduzetnicima, te smatram da prioritet mora da budu mladi, ali da ne smijemo zanemariti ni one nešto starije koji imaju dobru, inovativnu i primjenjivu poslovnu ideju, rekao je Blagojević.

 

On smatra da za njih u budžetu moraju postojati bespovratna sredstva, kako bi im se omogućilo da pokrenu posao, čime će se stvoriti mogućnosti za nova zapošljavanja i veće plate.

 

– Značajan segment je i pronalaženje rješenja za probleme otpadnih voda, koje se ulijevaju u Vrbas, kao i izgradnja gradskog muzeja, dodao je Blagojević, koji smatra da je baš sada najbolji trenutak za iskorak.

 

Agencije

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *