CIK čeka novac za izbore, na potezu Savjet ministara

BIH

Kolegijum Savjeta ministara Bosne i Hercegovine postigao je nedavno dogovor da se državni budžet pripremi do 25. aprila.

 

Kolegijum čine Zoran Tegeltija (SNSD) te Bisera Turković (SDA) i Vjekoslav Bevanda (HDZ). Informaciju je potvrdila upravo Turković, naglašavajući da je to pozitivno te ukoliko do toga dođe biće riješeno i pitanje finansiranja predstojećih izbora u BiH.

 

“Ministarstvo finansija i trezora priprema uporedo Dokument okvirnog budžeta za period od 2022. do 2024. godine i Nacrt budžeta za 2022. godinu. Po završetku oba ova dokumenta biće upućeni Savjetu ministara BiH na usvajanje, ali ne možemo precizirati datum dok se ne okončaju sve procedure i tehničke korekcije koje su u toku”, kaže ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

 

Bez budžeta nema ni sredstava za CIK BiH, odnosno za izbore.

 

“Neki su gluvi telefoni radili, jednostavno dopisujemo se sa našom institucijiom. Čini mi se da se radi više o tome da se nešto ne uradi nego što postoji stvarna želja da se nešto napravi”, smatra Ahmet Šantić, član CIK-a BiH, prenosi FTV.

 

I tako dvadeset dana pred raspisivanje izbora. Iz CIK-a BiH se nadaju da bi Savjet ministara BiH u srijedu mogao obezbijediti sredstva. Ako se rješenje ne pronađe, posla bi moglo biti i za državno tužilaštvo.

 

Vijesti.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *