Banjaluka: Vjetar oborio više stabala

Društvo

Usljed olujnog vjetra koji od jutros duva na području Banje Luke, tokom dana urušilo se nekoliko stabala na području grada.

Prema najnovijem izvještaju Odjseka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, u Bulevaru Živojina Mišića broj 49 srušilo se stablo bora na automobil. U Ulici Miloša Obilića 54, stablo breze se urušilo na fasadu stambene zgrade, dok je u Ulici Rajka Bosnića stablo palo na zelenu površinu.

Na Banj brdu srušilo se stablo na šetalištu, dok je u Parku Mladen Stojanović vjetar oborio stablo „Brekinje“ koje se nalazi pod zaštitom.

Kod preduzeća Vitaminka srušilo se jedno stablo topole i oštetilo nekoliko automobila.

Radovi na uklanjanju srušenih stabala su u toku i sva stabla će biti uklonjena tokom dana. Na ovim poslovima rade radnici predueća „Tamaris“. Lokacija kod Vitaminke

Podsjećamo, tokom noći i rano jutros, urušena su stabla u ulicama: Karađorđevoj, Jovana Dučića, Sime i Ilije Partala i Kozarskoj.

Inače, za ponedjeljak i utorak na snazi je narandžasti meteoalarm za banjalučko područje zbog olujnog vjetra, a sve nadležne gradske službe su u pripravnosti i spremne su da intervenišu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *