Klinika za plućne bolesti preseljena na Paprikovac

Društvo

Povodom preseljenja Klinike za plućne bolesti sa lokacije u centru grada Banjaluka na IV rekonstruisanu etažu (krila A i B) Centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra RS, prostorije su obišli predstavnici Vlade RS, predsjednik Narodne skupštine, gradonačelnik Banjaluke kao i predstavnici ove institucije sa osobljem.

“Ovo je poseban dan za pacijente i zaposlene ove Klinike jer smo nakon više decenija prešli u prostorije kakve zaslužujemo”, rekao je Vlado Đajić, v.d. direktora UKC RS.

Prema riječima Dragana Bogdanića, ministra zdravlja i socijalne zaštite RS ovo he najveći događaj posljednjih 50 godina za zdravstvo RS.

“Uloženo je do sada i do 700 miliona KM u proteklih 12 godina”, rekao je Bogdanić, te je dodao da se sada mogu posvetiti dodatnoj edukaciji kadra.

Preostale klinike iz grada trebaju se premjestiti tokom 2018. godine kada ćemo na jednom mjesti biti zaokružen zdravstveni sistem.

Željka Cvijanović, premijer RS rekla je da je cilj stvaranje boljih uslova u zdravstvu s minimalnim davanjima pacijenata.

Ova klinika je sa radom u rekonstruisanoj etaži na Paprikovcu počela 23. decembra, i to je prva klinika UKC-a koja je sa lokacije u centru grada preseljena na Paprikovac.

Pacijentima Klinike za plućne bolesti, koja ima više od 1.500 metara kvadratnih rekonstruisanog prostora, na raspolaganju su savremeno opremljene prostorije ukupnog kapaciteta 60 kreveta.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *