Većina kolovoza prohodna, na planinama poledica

Društvo

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se ovog jutra odvija po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima, u višim planinskim predjelima i preko prevoja zbog niske temperature moguća je poledica, dok u kotlinama i duž riječnih tokova ima magle, naročito na području Foče.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Vozačima iz AMS savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Zbog izgradnji kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka, a saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor zbog radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukršatanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom naizmjenično saobraća se na dionici magistralnog puta Banjaluka-Jajce, na lokalitetu Srpskih Toplica, te na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i na dionicama Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se na tom putu odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-granica Republike Srpske/Brčko dustrikta i granica granica Republike Srpske/Brčko dustrikta-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

u Banjaluci je do sutra u 11.00 časova, zbog održavanja javnog skupa, dočeka Nove godine, saobraćaj obustavljen na dijelu Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića od raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać do raskrsnice sa Ulicom Milana Tepića.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na 50 do 100 metara na putevima Kupres-Šujica-Livno, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, na širem području Kantona Sarajevo i u centralnim krajevima Federacije BiH.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog novogodišnjih praznika do sutra u ponoć zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *