Banjaluka kupuje javne bicikle

Društvo

Grad Banjaluka objavio je oglas za nabavku javnih bicikala, te bi, ako sve bude teklo po planu, već ovog proljeća grad na Vrbas trebalo da uvede “bike sharing” sistem.

Oglas je objavljen krajem prošle sedmice u Službenom glasniku BiH. Nije navedena cijena cjelokupnog projekta, ali se ističe da je kriterijum za dodjelu ugovora “najniža cijena”.

“Naziv predmetnog ugovora je nabavka i implementacija sistema javnih bicikala na području grada Banjaluka. U pitanju je otvoreni postupak, a kriterijum za dodjelu ugovora je najniža cijena”, navedeno je u oglasu.

Riječ je o projektu koji podrazumijeva iznajmljivanje i vožnju bicikla kao alternativnog prevoza, umjesto automobila ili autobusa. Iako je ranije najavljivano da će sistem iznajmljivanja javnih bicikala biti uveden još jesenas, to nije realizovano jer je poništen raniji tender za izbor firme koja je trebalo da obezbijedi opremu, bicikle i softver za iznajmljivanje.

Planirano je da 30 bicikala bude postavljeno na četiri lokacije.

Prošle godine su vlasti u Banjaluci posjetili i predstavnici hrvatskog sistema javnih bicikala “Nextbike”, koji u ovoj zemlji imaju više od 20.000 korisnika i 450 dvotočkaša. Još tada su iz “Nextbike-a” najavili da bi Banjaluka ovog proljeća, uz Sarajevo i Tuzlu, trebala biti treći grad sa sistemom javnih bicikala.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *