Banjaluka dobija novi Zeleni most

Društvo

Novi Zeleni most u banjalučkom naselju Obilićevo trebao bi biti širok 14 metara, imati dvije kolovozne trake sa zaštitnim pojasom, dvije biciklisticke trake sa zaštitnim pojasom i dvije pješačke staze.

Rečeno je ovo danas u Gradskoj upravi nakon predstavljanja idejnog projekata izgradnje ovog mosta, ukupne dužine 80 metara, preko rijeke Vrbas, sa pristupnom saobraćajnicom u Ulici Gavrila Principa i rekonstrukcije Ulice Branka Morače do spoja sa Kozarskom ulicom.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić kazao je da se radi o važnoj saobraćajnici, o poveznici istočnog i zapadnog tranzita i da je veliki broj građana upućen na tu lokaciju, zbog čega grad ima neophodnu potrebu i prioritet izgradnje novog mosta na toj lokaciji.

“Očekujem da do kraja februara na sjednici Skupštine grada donesemo odluke o finansiranju i dopune godišnjih planova koje će uključiti Zeleni most u ovogodišnje prioritete, da se nakon toga u martu uđe u proces javne nabavke i da tokom ljeta ove godine počne gradnja”, objasnio je Radojičić.

Naglasio je da bi, pod pretpostavkom uspješnosti svih javnih tendera, procedura, odnosno izbjegavanja procesa žalbi, pod optimanlnim okolnostima grad do kraja ove godine mogao dobiti novi most.

Ono što sada znamo je da će na sredini mosta biti vidikovac koji će gledati na gradsku plažu.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *