Izbila tuča na sjednici SDA u Livnu

Društvo

Na današnju 14. sjednicu Opštinskog vijeća Livno kasnila su dva vijećnika SDA, Aiša Jarebica i Esad Bajraktarević. A razlog kašnjenja, kako saznaje Avaz.ba, su burna dešavanja prethodne noći na sjednici SDA.

Na sjednicu Opštinskog vijeća danas je, oko 10.30, stigla Jarebica s longetom na lijevoj ruci, a nešto kasnije i Bajraktarević s flasterom na nosu.

Nisu željeli iznositi detalje kako su povrijeđeni, ali kako ovaj portal saznaje povrede su nastale na sjednici SDA održanoj sinoć, kada su se članovi te stranke međusobno fizički razračunavali, dok je Jarebica, navodno, pokušavala razdvojiti. Na taj način, i ona je zadobila povrede.

Vijećnik HLL-a Jakov Perković Zmija je za govornicom rekao da je spreman darovati i krv, ako je potrebno, povrijeđenim kolegama vijećnicima, što je izazvalo buran smijeh prisutnih.

Inače, na današnjoj sjednici Opštinskog vijeća Livno nije usvojen izvještaj o izvršenju Programa rada OV za 2017. godinu.

Vijećnici su, ipak, usvojili nekoliko prijedloga odluka, među kojima i Odluku o organizovanju i funkcionisanju zaštite od požara i vatrogasne službe, zatim Odluku o raspodjeli sredstava sportskim klubovima i za sportsku infrastrukturu, Odluku o dodjeli prostora u zakup Kantonalnom zavodu za hranu i veterinarstvo, te Odluku o visini jednokratne naknade porodiljama s područja opštine Livno, a koja iznosi 300 KM za prvo i drugo rođeno dijete, a za svako naredno 400 KM.

Usvojen je i Program rada JP “Komunalno”, a razmatrane su i informacije o stanju javnog reda i mira, kriminaliteta i maloljetničke delinkvencije. Ali, burna dešavanja sa sjednice SDA nisu obuhvaćena u ovom izvještaju. A, sve su prilike da se radilo o žestokoj pripremi za Opštinsko vijeće i rascjepu livanjske SDA.

(Avaz.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *