Danas hladno uz slabiji snijeg

Društvo

Danas će biti oblačno i hladno sa snijegom, uz dnevnu temperaturu vazduha do pet stepeni Celzijusovih.

Jutros je oblačno i hladnije sa slabim, a u planinama umjerenim snijegom, na istoku i jugoistoku uz snijeg mjestimično, a na jugu kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od nula do pet, na jugu do osam stepeni celzijusovih.

Tokom dana ostaje slično vrijeme, na zapadu i centralnom pojasu sa slabim, a u planinama umjerenim snijegom, na jugu sa pljuskom ponegdje, a kiše če biti i u nižim krajevima.

Prema večeri prestanak padavina uz djelimično smanjenje oblačnosti, a slabog snijega će još biti ponegdje u planinama u centralnom dijelu.

Vjetar će biti slab sjeverozapadnog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Bjelašnica minus šest, Han Pijesak minus četiri, Mrkonjić Grad, Mrakovica, Sokolac i Bugojno minus dva, Šipovo minus jedan, Kalinovik, Ribnik, Krupa na Uni, Livno i Tuzla nula, Rudo, Gacko, Prijedor, Banjaluka, Novi Grad, Srebrenica, Bijeljina, Doboj i Sarajevo jedan, Višegrad i Zvornik dva, Bileća i Trebinje četiri, Mostar pet stepeni Celzijusovih.

Padavine u protekla 24 časa: Trebinje 12, Doboj 13, Bijeljina 15,Novi Grad 17, Kalinovik 18,Sokolac, Mrakovica 20,Šipovo 21,Han Pijesak, Prijedor 22, Mrkonjić Grad, Bileća 23, Krupa na Uni,Banjaluka, Srebrenica 25, Ribnik 31, Gacko 39 litara po metru kvadratnom.

Visina snijega: Bijeljina jedan, Han Pijesak dva, Doboj tri, Prijedor osam, Banjaluka devet, Šipovo 20, Mrkonjić Grad 23,Novi Grad 25, Ribnik 28, Mrakovica 30, Krupa na Uni 50 centimetara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *