Banjaluka: Pozorišta pod jednom aplikacijom

Društvo

Aplikacija naziva ”BL Teatar” predstavljena je u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Pomoću nje će svi posjetioci moći lakše da rezervišu karte za predstave, informišu se o terminima i prate dešavanja u svim banjalučkim pozorištima u samo par koraka.

– Na ovoj aplikaciji je vođeno računa da bude pregledna. Ljudi imaju dvije varijante i mogu da biraju da li će da rezervišu preko određenog pozorišta ili mogu da biraju datum kada su slobodni, pa kliknu tamo na taj datum i prikaže im se šta od predstava imamo taj dan u Banjaluci. Pored toga, aplikacija se skine besplatno i ima posebna rubrika premijere gdje su najavljene sve premijere planirane u nekoj bližoj budućnosti – rekao nam je Ljubiša Savanović, organizator Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Sličnog mišljenja je i umjetnički direktor NPRS, Aleksandar Stojković.

– Narodno pozorište svaki dan ima svaki dan, osim nedjelje, neke predstave i zanimljivosti na svom repertoaru i publika će moći na brz način da vidi šta se to dešava u pozorištu – naglasio je Stojković.

Iza kompletnog projekta stoji kompanija “Prointer”. Posebno su ponosni što su učestvovali u izradi aplikacije i nadaju se da će i lakšim načinom rezervacija biti i veća posjeta banjalučkim pozorištima.

– Dijelimo zajedničko mišljenje da će ovo da omogući svakom ljubitelju pozorišta da iz udobnosti svojih domova u svakom momentu mogu da zavire šta je to na repertoaru bez gužve i čekanja u redovima.Ovo je mdoeran pristup i pratili smo svjetske trendove – izjavila je Tamara Pećanac, predstavnik kompanije “Prointer”.

Aplikaciju podržavaju mobilni telefoni sa android i IOS platformama. Karte s emogu rezervisati za Narodno pozorište, Gradsko pozorište, Dječije pozorište, DIS i Studentsko pozorište.

Elta TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *