Nova “Eko-toplana” ne može da grije Banjaluku!

Društvo

Nova Eko-toplana ne može samostalno da grije grad, a obećanja i lažna uvjeravanja neće zagrijati hladne radijatore na minus 20 koliko nas čeka ovih dana, navodi se u saopštenju Partije “Sloboda”.

Ističu da bez stare Toplane nema toplih radijatora, iako se gradska vlast svojski trudi da nas uvjeri da je mazut prošlost.

Iz “Slobode” navode i sljedeće činjenice:

– Danas kotlovi na mazut isporučuju 55 MW toplotne energije, reonske kotlovnice na drvnu sječku 16 MW, a Eko-toplana sama samo 26 MW.

– Od ukupnih 97 MW nova Eko-toplana učestvuje samo sa 26,8 % toplotne energije.

Podsjećaju da je gradska vlast upravo toj Toplani povjerila kompletno grijanje grada.

– Stara Toplana za koju govore da je klinički mrtva, koju šalju na groblje gradskih preduzeća, čije radnike šalju na ulicu, može uključiti pun kapacitet i grad grijati na zadovoljavajućem nivou kada bi odgovorni mislili na potrebe građana. Ti radnici griju grad, a ne Eko-toplana, ističe se u saopštenju “Slobode”.

Pitaju za čiji račun danas rade ti radnici, da bi sutra bili proglašeni tehnološkim viškom.

– Laž je da je Eko-toplana preuzela grijanje sa tih svojih bijednih 26 MW. Pozivamo nadležne na čelu sa gradonačelnikom da se prestanu skrivati iza priča o naftnim lobijima i progovore istinu o gradskom grijanju, poručuju iz Partije “Sloboda”.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *