Prevoznici traže hitan sastanak, ili slijede blokade puteva!

Društvo

Prevoznike putničkog i teretnog saobraćaja u BiH ujedinile su zajedničke nevolje. Od nadležnih institucija će tražiti da ih zaštite od potpune propasti nakon povećanja cijene goriva.

Na sastanku održanom u Banjaluci, predstavnici udruženja prevoznika konstatovali su da je ova grana privrede na izdisaju.
Ističu da je najnovije poskupljenje goriva od 18 feninga po litru za građane je alarmantno, a za privredu i javni sektor to je prava katastrofa.

– Vlast mora da shvati da je ovo važna privredna grana koja je zapostavljena i koja od države nije dobila ništa. Nadamo se da će prevladati razum i da će razgovarati s nama. Ukoliko se to ne dogodi, u narednih desetak dana ćem,o idlučiti hoćemo li ići u blokade ili nešto slično, ističe Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske.

Prevoznici podsjećaju političare da su i oni glasači i da će im se u oktobru “zahvaliti” prema zaslugama.

– Dok god voda ne dođe do grla mi se ne znamo pobuniti. Sad oliko je nelojalne konkurencije, mi smo prisiljeni da zajednički nastupamo prema vrhu države, kaže Ismet Salašević, predsjednik Udruženja autoprevoznika Unsko-sanskog kantona.

Regulisanje tržišta, uklanjanje nelojalne konkurencije i poštovanje zakona, minimum su na šta vlast mora da pristane, jer smo ugroženi nakon posjupljenja gopriva i putarina koje će neminovno rasti, poručuju prevoznici. Traže hitne razgovore sa resornim ministrima svih nivoa, kako bi njihovi problemi što prije dospjeli na listu prioriteta.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *