“Srbska čast” se prodaje za 40 maraka! (FOTO)

Društvo

Dukserice sa grbom organizacije „Srbska čast“, koja je doskoro bila u žiži domaće i svjetske javnosti zbog navodnog paravojnog djelovanja, mogu se odnedavno kupiti kod banjalučkih uličnih prodavaca.

Cijena ovih majica sa kapuljačom je 40 maraka, a prodavci se potajno nadaju da bi za njima mogla zavladati prava pomama.

Podsjećamo, predstavnici organizacije “Srbska čast” nedavno su bili u centru pažnje domaće i svjetske javnosti i vlasti BiH, kada su ih pojedini zvaničnici i mediji okarakterisali kao paravojnu i kriminalnu organizaciju i formaciju nakon njihovog boravka u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske, kao i prisustva tokom proslave i obilježavanja 9. januara – Dana Republike.

Tada je govoreno da pojedini članovi “Srbske časti” imaju policijske dosijee i da godinama vežbaju bojevo gađanje u Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu.

Na pojedinim fotografijama, koje su ranije objavili mediji, vide se predstavnici ove organizacije obučeni u vojne uniforme i kako nose oružje i fantomke.

Organizacija „Srbska čast“ je registrovana u Nišu i ima svoj ogranak u Republici Srpskoj, a njeni predstavnici su se od pomenutih medijskih i drugih navoda branili navodeći da su društvena i nepolitička grupa, koja se bavi humanitarnim radom, te da nisu naoružani i da su patriote i pravoslavci.

Oni na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici navode da se njihova grupa zаsnivа nа pаtriotizmu, а ne šovinizmu. Tvrde da vole svoju zemlju i da neće sijаti mržnju premа drugima, već pobjeđivati sve svojom čаšću i junаštvom, čuvajući srpske porodične vrijednosti, srpstvo, slogu i pravoslavlje.

„Grupа će djelovаti tаko što će u svаkom grаdu u Srbiji, Republici Srbskoj i Crnoj Gori po tri ili pet momаkа biti zаduženo dа vodi grupu “Srbskа čast”, čime ojаčаvаmo brаtsvo i slogu“, navodi se na ovoj Fejsbuk stranici.

srpskacafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *