Građani BiH u Makedoniju će moći sa ličnom

Društvo

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da je sutrašnja posjeta bh. delegacije Makedoniji važna zbog potpisivanja sporazuma koji će omogućiti građanima dvije zemlje prelazak granice samo sa ličnom kartom.

Crnadak, koji je u delegaciji koju će u posjeti Skoplju predvoditi predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, kazao je da je ta mogućnost putovanja samo s ličnim kartama novi doprinos u slobodi kretanja u regionu.

– S obzirom na to da već postoji sličan sporazum sa Srbijom, to znači da će na potezu BiH – Makedonija ljudi moći kretati samo s ličnim kartama – naglasio je šef diplomatije BiH.

Delegacija BiH će tokom posjete Makedoniji prisustvovati i komemorativnom programu povodom 75. godina od holokausta nad makedonskim Jevrejima.

Planiran je i sastanak delegacije BiH s premijerom Makedonije Zoranom Zaevom, predsjednikom Skupštine Makedonije Talatom Xhaferijem i predsjednikom Makedonije Gjorgeom Ivanovom.

Crnadak će se sastati i s ministrom inostranih poslova Republike Makedonije Nikolom Dimitrovim, s kojim će biti i potpisan sporazum koji će omogućiti građanima dvije zemlje prelazak granice samo s ličnom kartom.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *