Šesti dan borbe za istinu o smrti Davida Dragičevića

Društvo

Više stotina Banjalučana i večeras je sa Trga Krajine poručilo da neće odustati od borbe za istinu o smrti Davida Dragičevića. Roditelji studenta stradalog pod nerazjašnjenim okolnostima angažovali su pravni tim.

Davidov otac Davor Dragičević saopštio je okupljenima da je angažovao pravnike koji će raditi na rasvjetljavanju smrti njegovog sina i da neće odustati sve dok ne bude utvrđena potpuna istina.

– Još uvijek nismo dobili nijedan zvaničan dokument sa kojim bismo mogli krenuti u borbu. Žiro računi koje sam otvorio su dostupni na uvid svima i svi će znati gdje je potrošen i zadnji fening, iako taj novac još uvijek nije potreban, rekao je Davor Dragičević.

On je posebno naglasio da porodici još uvijek nije predočen nalaz ni jedne od dvije obavljene obdukcije.

– Tražim da se odredi datum i vrijeme smrti mog sina, a borba počinje od prve zvanične informacije. Nakon svega ovoga, Davidova majka, sestra i ja planiramo osnovati fond s njegovim imenom, naveo je Dragičević.

Sestra pokojnog Davida održala je vrlo emotivan govor, a okupljenima se obratila i žena čiji je sin ubijen u avgustu, a čije ubistvo i još nije riješeno.

Veliki broj okupljenih upisao se u knjigu žalosti.

Dvadesetjednogodišnji David Dragičević nestao je u noći 18. marta, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je sedmicu kasnije, na ušću Crkvene u Vrbas.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *