SNSD u Nevesinju ostavio bez posla osnivača Muzičke škole!

Društvo

Aleksandar Saša Stojanović, koji je postao nosilac titule “apsolutni pobjednik”, kao i dobitnik specijalne nagrade predsjednika Italije – srebrne ploče sa izgraviranim grbom Italije i obilježjem predsjednika Italije, zahvaljujući nevesinjskom SNSDu izgubio je i posao u školi koju je osnovao.

Stojanoviću, jednom od osnivača Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ u Nevesinju, ni to što je bio pobjednik najvećeg takmičenja harmonikaša u Italiji “Citta di Castelfidardo”, na kojem je osvojio najveći broj poena u konkurenciji od 140 takmičara iz cijelog svijeta, nije pomoglo da da postane direktor te škole.

Ostavio je stalni posao u Trebinju i sa suprugom Ruskinjom koja je završila Muzičku akademiju u Moskvi – doselio je u Nevesinje. Osnovao je muzičku školu u sredini koja do tada 12 godina u osnovnoj školi i gimnaziji nije imala profesora muzičke kulture, a muzičku školu nikad u svojoj istoriji.

Počeo je od nule i došao do 243 učenika, osnovao područno odjeljenje škole u Gacku, stvorio 28 radnih mjesta u Nevesinju i Gacku…

– Za 11 godina rukovođenja školom, sa mojim obrazovanjem i zaslugama za osnivanje škole, na konkursima za direktora nikad nisam dobio saglasnost ministra Antona Kasipovića za direktorski mandat, zato što nisam SNSD. Sa đacima iz Nevesinja osvojio sam devet prvih nagrada na raznim takmičenjima, dok sam sa đacima iz Mostara osvojio 10 prvih nagrada na takmičenjima. Bez ikakve pomoći ministarstva prosvjete opremio sam praznu novoosnovanu školu namještajem, kancelarijskom tehnikom, nabavio 10 klavira, 15 harmonika, 20 klarineta i flauta, preko 40 violina, gitara i drugih instrumenata, napisao je Stojanović u statusu koji je objavio na FB.

Stojanović sa svojim učenikom, prvom harmonikom BiH 2017.

Napravio je Vaskršnji festival srpske izvorne i narodne pjesme “Kol'ko snage humska zemlja ima” koji je svake godine okupljao po 200 učesnika iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske i vodio ga 10 godina.

Na festivalu kojeg je vodio 10 godina nastupali su muzički umjetnici Ljubiša Pavković, Jelena Tomašević, Bora Dugić, Merima Njegomir, Nedeljko Bilkić…

Očigledno, sve ovo nije dovoljno, jer nije nije ispunjavao najvažniji uslov. Nije bio član vladajuće partije koja ga je na kraju ostavila bez posla!

Aleksandar Saša Stojanović je optužio nevesinjski SNSD da je vršio opstrukciju preko svog člana u školskom odboru (Stevan Tamindžić, SNSD).

-Tužili su me na sudu i podnosili montirane krivične prijave. Klevetali su me, pa sam došao u Nevesinje jer su me istjerali iz Trebinja. Nepodobna režimu, članica školskog odbora (iz SDS) dobija anonimne prijetnje i pritiske da napusti školski odbor, što je i učinila zbog lične bezbjednosti i sigurnosti svoje porodice. Sve to je svojevremeno prijavljeno policiji. Klevetali su me da sam nagradu predsjednika Italije dobio za špijunažu. Klevetali su me da sa mnom nešto nije u redu pošto sam ime Saša promijenio u Aleksandar. Nakon dobijanja Ruskog državljanstva sam morao promijeniti ime, jer ime Saša ne postoji u Rusiji i predstavlja problem mojoj djeci prilikom dobijanja „očestva“ u dokumentima. U klevetničkoj kampanji je tada učestvovao i sadašnji načelnik opštine Nevesinja Milenko Avdalović iz SNSD, čije sam dijete učio da svira harmoniku i sa kojim sam, kao i sa drugim učenicima osvajao i nagrade po takmičenjima, naveo je Stojanović.

On je u statusu rekao da po gradu i kod ministra, pop Radivoje i SNSD vode kampanju da je Miladinović kao njihov kandidat „fin gospodin“.

– Osoba koja je varala školu za putne troškove, koji je lažirao mesto boravka (što je i dokazano), više puta vadio sumnjiva bolovanja kod psihijatra i pobegao sa 2 komisijska lekarska pregleda u Banjaluci i Trebinju na koji ga je poslao Školski odbor radi utvrđivanja psihičkog zdravlja, lik koji je na kraju dobio otkaz ugovora o radu od strane disciplinske komisije zbog neispunjavanja radnih obaveza, lažiranja podataka u dnevniku, šihtarici i 33 radna dana neopravdanog izostanka sa posla. Zbog svega što je uradio „fin gospodin“ je prezren od strane nastavnika, koji su jednoglasno doneli odluku na nastavničkom veću da taj „fini gospodin“ ne može biti kandidat za direktora, kaže Stojanović.

Nakon svih ovih dešavanja, Stojanović je dobio nezakonit otkaz ugovora o radu. Tvrdi da su pojedinci iz SNSD na sudu  izdejstvovali da se njegova tužba odbaci. 

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *