Za LED rasvjetu na putu za Banj brdo 40.000 KM

Društvo

Postojeća rasvjeta na putu za Banj brdu u Banjaluci biće zamijenjena LED rasvjetom.

U okviru priprema za rekonstrukciju rasvjete na ovoj dionici, tačnije u Ulici put banjalučkog odreda, nadležno Odjeljenje za komunalne poslove raspisalo je javnu nabavku za izbor izvođača radova.

Kako su naveli u odjeljenju, procijenjena vrijednost ovog posla iznosi 40.000 KM.

Inače, kako su naglasili iz ovog odjeljenja, u toku je izrada Studije izvodljivosti prelaska postojeće na LED rasvjetu u gradu Banjoj Luci iz donacije Evropske banke za obnovu i razvoj, koja plaća konsultante za izradu tog dokumenta.

Kako je planirano, postavljanje energetski efikasnije LED tehnologije za početak će biti ograničeno na nekoliko ulica, kako bi se vidjeli efekti.

Kada je riječ o izdvajanjima iz gradskog budžeta, za novu rasvjetu i rekonstrukciju postojeće ove godine planirano je ukupno 130.000 KM.

Tenderi za izbor izvođača su već pripremljeni i ovih dana se očekuje objavljivanje za izgradnju javne rasvjete u ograncima ulica: Novaka Pivaševića, Nenada Kostića, Koste Vojinovića, Vojvode Uroša Drenovića, Priječani, Kupreška i Prvog krajiškog proleterskog bataljona.

Sredstva su predviđena i za novo osvjetljenje na seoskom području, pa se ovih danas očekuje i raspisivanje javne nabavke za gradnju rasvjete na području mjesnih zajednica: Borkovići, Bronzani Majdan, Goleši, Piskavica, Potkozarje i Saračica.

Nadležno odjeljenje ove godine planira da nabavi i sistem za nadzor i upravljanje javnom rasvjetom, koji će da smanji troškove potrošnje električne energije i održavanja. Vrijednost ovog sistema procjenjuje se na oko 60.000 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *