Završen put u Dragočaju, uskoro tender za most

Društvo

U banjalučkom naselju Dragočaj završeno je asfaltiranje lokalnog puta do groblja Crkvine dužine 1,3 kilometra, za šta je izdvojeno oko 90.000 KM, saopšteno je iz Uprave grada Banjaluka.

Radove je finansiralo Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske na osnovu zahtjeva Grada, kako bi se mještanima ovog naselja omogućili bolji uslovi za život.

Iz Uprave grada su napomenuli da je ove godine planirana realizacija još nekoliko značajnih projekta u ovoj mjesnoj zajednici, te podsjetili da je u toku sprovođenje javne nabavke za rekonstrukciju mosta na lokalnom putu Gradina-Kaure-Šalići, preko rijeke Dragočajke, čime će saobraćajna povezanost ovih naselja biti podignuta na viši nivo.

Za ove radove predviđeno je oko 50.000 KM.

“U toku je izrada i projektne dokumentacije za rekonstrukciju mosta u centru Dragočaja, čime bi trebalo da bude smanjen rizik od izlivanja riječice Dragočajke, koja je zbog smanjenog profila u zoni postojećeg mosta zadavala muke lokalnom stanovništvu proteklih godina”, naveli su u Upravi grada.

Novi most će biti dužine oko 12 metara, sa dvije saobraćajne trake i trotoarima sa obje strane, čime će i bezbjednost pješaka biti poboljšana.

Prema planu nadležnog gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, tender za rekonstrukciju ovog mosta trebalo bi da bude raspisan polovinom maja, a u budžetu Grada za izgradnju predviđeno je oko 150.000 maraka.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *