SAMO BAHATO: Ljudi iz vrha policije RS zloupotrebljavaju svoje pozicije!

Društvo

Fotografija koju gledate pokazuje kako se službeno vozilo MUP-a RS koristi u privatne svrhe. Sa kakvom slobodom to rade pojedinci iz policije, teško je povjerovati da im je to prvi put.

Službeno vozilo Policijske uprave Banjaluka snimljeno je danas u Kotor Varošu, u Ulici Stefana Nemanje, ispred prodavnice “MG Sistem”. Vozilo koristi pomoćnik načelnika Policijske uprave Banjaluka Samir Skopljak, koji je na ovu funkciju došao sa mjesta komandira PS Kotor Varoš.

Kao što se vidi na fotografiji, vozilo se koristi u privatne svrhe, za prevoz kanalizacionih cijevi, što sa policijskim poslom nema nikakve veze.

Iako je danas praznik, Skopjak je koristio službeno voziulo, na šta prema praviulniku nema pravo, jer može da ga koristi samo u toku radnog vremena. Pravilnik je izričit i po njegovim odredbama samo načelnici policijskih uprava mogu da koriste službena vozila 24 sata dnevno.

Nažalost, ovo nije jedini primjer zloupotrebe službenih vozila Vlade RS i njenih isntitucija u privatne svrhe, o čemu je portal Istinito i ranije pisao.

Policajci vole lov i ribolov

Samir Skopljak se nalazi na čelu Sportskog ribolovnog društva “Kotor Varoš” koje je, zahvaljujući njegovim vezama u Vladi RS, krajem prošle godine u potpunosti preuzelo upravljanje ribolovnom zonom rijeke Vrbanje i istisnulo SRD “Golubić”, koje je do kraja 2017. imalo uredno izdato rješenje za gazdovanje nad ovim revirom.

Predsjednik SRD Golubić dr Petko Krčić tvrdi da SRD “Kotor Varoš” nije potpisalo regularan ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

-Ministar Mirjanić nije ni znao šta je potpisao, to je podmetnula Vera Kandić, referent za ribarstvo u Ministarstvu, tvrdi Krčić.

I direktor Policije RS Darko Ćulum strastveni je lovac, a odnedavno i predsjednik Lovačkog udruženja “Zmijanje” iz Banjaluke.

Upućeni tvrde da je u LU “Zmijanje” prethodno počinjen kriminal i da je imovina društva vrijedna oko pet miliona maraka, koja uključivala i ugostiteljske objekte u centru Banjaluke, nezakonito završila u rukama tajkuna.

Direktor policije, očito, nema vremena da se pozabavi tim jer valja organizovati lovačka druženja.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *