“Lions klub Banjaluka Centar” podržao Javnu kuhinju “Obrok ljubavi”

Društvo

„Lions klub Banjaluka Centar“ uz podršku Klinike „Svjetlost Banjaluka“, donirao je sredstva Javnoj kuhinji „Obrok ljubavi“ u Banjaluci, a članovi kluba su se aktivno uključili te lično učestvovali u nabavci, pripremi, serviranju i dostavi obroka za preko 500 korisnika Javne kuhinje u Banjaluci.

Sara Kozomara, predsjednica „Lions Klub Banjaluka Centar“ izjavila je da je klub formiran 2017. godine te da kao najmlađi u Bosni i Hercegovini trenutno broji oko 20 aktivnih članova. Riječ je uglavnom o istaknutim ličnostima iz javnog i društvenog života našeg grada, ali i onim pojedicima koji svojim nesebičnim angažmanom žele da podrže humanitarnu misiju kluba.

„Rad kluba je baziran na principima plemenitih ciljeva i kodeksu časti, a uz moto „Mi služimo“ naši članovi nastoje da pružanjem humanitarne pomoći i dobrovoljnim služenjem svojoj zajednici pomognu ugroženima i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovo je samo prva u nizu aktivnosti koje planiramo realizovati, a u narednom periodu radićemo i na omasovljenju članstva kluba. Nadamo se da će i druge kompanije prepoznati značaj sličnih akcija i da će se vođeni primjerom Klinike „Svjetlost Banjaluka“ nastojati uključiti u slične akcije“ navela je ona.

„Ovi ljudi su dokaz da ljudskoj dobroti i humanosti nema kraja. Kako bi ovaj obrok bio poseban, za sve korisnike naše kuhinje pripremili su i torte i kolače ne bi li im bar malo uljepšali uobičajeni nedjeljni ručak. Zahvaljući izdašnoj novčanoj donaciji uspjeli su da osiguraju ručak i za naredni vikend, pa im se ovom prilikom, u ime tima Javne kuhinje, od srca zahvaljujem te im želim mnogo sreće u budućem radu. Ujedno pozivam i sve one koji su u mogućnosti, a žele da pomognu najugroženijima, da slijede primjer „Lionsa“, jer duboko vjerujem da pomažući drugima najviše pomažemo samima sebi“, istakao je Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana „Mozaik prijateljstva“.

Lions clubs International je osnovan u Čikagu 1917. godine kao najveća nevladina organizacija na svijetu koja koja broji preko 1.400.000 članova i djeluje u više od 200 zemalja svijeta, a pridružena je i Organizaciji Ujedinjenih Nacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *