U Anketnom odboru i dva člana grupe “Pravda za Davida”

Društvo

Anketni odbor Narodne skupštine Republike Srpske će biti profesionalno i odgovorno, a u radu će učestvovati i dva člana grupe “Pravda za Davida”, poručio je Branislav Borenović, predsjednik ovog tijela.

– Jednoglasno smo donijeli i odluku da nam do četvrtka, 17. maja, od predsjednika Srpske Milorada Dodika, Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Okružnog javnog tužilaštva i Zavoda za sudsku medicinu budu dostavljene sve informacije i saznanja koje se odnose na tragično stradanje Davida Dragičevića – rekao je Borenović novinarima u Banjaluci nakon konstitutivne sjednice Anketnog odbora.

On je naglasio da su sve današnje odluke na Odboru donesene jednoglasno, te da će sjednice biti otvorene za javnost.

– Dogovorili smo da naredna sjednica Anketnog odbora bude u petak, 18. maja, u 14.00 časova, kada ćemo uzeti izjavu od direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana, a nakon toga u 16 časova od načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darka Ilića – dodao je Borenović i napomenuo da bi svakih dva do tri dana Anketni odbor trebalo da zasjeda.

On je naglasio da Anketni odbor može zatražiti informacije i uzeti izjave od pojedinaca, ali da ne može vršiti istražne i sudske radnje.

– Mislim da je ovo dovoljno da kao Anketni odbor možemo donijeti zaključke u slučaju tragično stradalog Davida Dragičevića. Izjave ćemo uzeti i od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, direktora Policije Darka Ćuluma, načelnika Uprave kriminalističke policije Siniše Kostreševića, glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Želimira Lepira i tužioca Dalibora Vreće – rekao je Borenović.

Na sjednici je usvojen i Poslovnik o radu odbora.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *