Otvorena trim staza u parku “Mladen Stojanović”

Društvo

U banjalučkom parku “Mladen Stojanović” danas je otvorena trim-staza duga 1 200 metara!

Duško Tadić, atletičar koji je pokrenuo građansku inicijativu za izgradnju trim staze, rekao je da je izgradnja staze veliki pomak za sportiste i sve Banjalučane jer će sport biti dostupan i besplatan za sve.

– Sljedeća faza je postavljanje rasvjete i rekonstrukcija klupa kako bi park bio savremen i moderan – rekao je Tadić.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je staza nastala u interakciji sa građanima, Atletskim klubom Banjaluka i rekreativcima iz parka koji su tražili da se uredi staza koja je prethodno nastala spontano.

– Širina je dovoljna da dva ili tri trkača mogu paralelno da trče, urađena je sa kompletnim tamponom, podlogom tako da se voda ne zadržava, sa malčom odnosno borovom korom odozgo. Za trkače u Banjaluci ovo je sjajan prostor – rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, prethodno je u parku izgrađeno dječije igralište, osposobljene su fontana i česma, a radiće se i na mokrim čovorovima i drugim pomoćnim objektima.

– Ovo je samo jedan od projekata, izabran je izvođač za stazu koja ide na Banj brdo iz Novoselije, gdje će se raditi staza za rekreativce, a očekujemo i da sa šumama RS uđemo u novu rekreativnu zonu u Trapistima gdje takođe treba da se gradi staza – kazao je Radojičić.

Goran Ćorić iz Banjalučkog polumaratona rekao je da je prethodna tri dana tri puta istrčao ovu stazu.

– Fenomenalna je i meni kao trkaču znači mnogo. Do sada sam imao nekoliko povreda zbog kamenja, zbog klizavog terena, korijenja… Mislim da će ova staza uraditi jako puno na popularizaciji trčanja, kao i za pripreme ostalih sportista – rekao Ćorić.

Lana Popović iz Teniskog kluba “Mladost” istakla je da je park sa ovom stazom oživio i da će tek da se vide rezultati jer svi mogu da trče.

– Rubni dijelovi parka bili su zapušteni, bili su u neku ruku deponija za smeće. Svi trebamo biti presretni – kazala je Popović.

Rada Račić iz Ateltskog kluba Banjaluka rekla je da članovi ovog kluba između ostalog treniraju i u parku svakodnevno.

– Došlo je vrijeme da i grad napravi jako bitan objekat – trim stazu gdje se rekeiraju naši Banjalučani. Ovo je mjesto gdje treniraju svi sportisti ovog grada – rekla je Račić.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *