Banjaluka: Medicinska škola ostaje u “Kosmosu”

Društvo

Medicinska škola Banjaluka ostaje u zgradi “Kosmosa” do 2021. godine, a do tada se očekuje trajnije rješenje, poručili su iz Ministarstva prosvjete RS. Dodaju i da je za adaptaciju prostora u spomenutom objektu obezbijeđeno 1,4 miliona KM.

U odgovoru na pitanje da li Ministarstvo prosvjete ima rješenje za banjalučku Medicinsku školu, koja već 50 godina nema svoje prostorije, navodi se, između ostalog, da je “ugovor o korištenju prostora sa “Kosmosom” potpisan 2008. na deset godina, odnosno do 2021. godine”, piše portal Srpskainfo.

– Zakonom o srednjem obrazovanju definisano je da se sredstva za rad srednjih škola izdvajaju iz budžeta RS, iz budžeta jedinice lokalne samouprave na čijem području se škola nalazi, kao i iz drugih izvora. Sredstva za izgradnju, sanaciju, dogradnju, opremanje i investiciono održavanje srednje škole obezbjeđuju se dijelom iz budžeta Republike Srpske, a dijelom iz budžeta jedinice lokalne samouprave – navode u Ministarstvu prosvjete.

Podsjećaju da Ministarstvo zdravlja RS planira izgradnju Medicinske škole u okviru Medicinskog kampusa. Još se ne zna kada će i od kojeg novca Kampus biti sagrađen.

SrpskaInfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *