Banjaluka: Starčevica dobija još vrtić i igralište

Društvo

Dvadesetak domaćinstva u Tuzlanskoj ulici, u gornjoj zoni Starčevice, uskoro će biti priključeno na kanalizacionu mrežu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ovo je, kako su rekli iz Grada, prvi od ukupno tri veća projekta izgradnje kanalizacione mreže širom Banjaluke koji će biti uskoro realizovani. Uskoro slijede i radovi u Ulici Koste Jarića, te početak izgradnje u dijelu Pobrđa i Lauša.

Gradonačelnik Igor Radojičić naglasio je da je izgradnja kanalizacije u Tuzlanskoj ulici samo dio radova u naselju Starčevica.

– Najveće gradsko naselje ima mnogo potreba i ove godine će ovdje biti dosta radova. Danas počinjemo izgradnju dijela kanalizacije u Tuzlanskoj ulici u dužini od 350 metara. Ukupna vrijednost radova je oko 60.000 KM, a izvođač radova je preduzeće „Građenje Đurić“. Očekujemo da radovi budu završeni za 45 dana, a na kanalizaciju će biti priključeno dvadesetak domaćinstava – rekao je Radojičić.

On je podsjetio da je u toku izgradnja kružnog toka i spajanje Istočnog tranzita, što bi trebalo biti završeno sredinom jula.

– Pored ovoga, na Starčevici smo dogovorili dogradnju OŠ „Branko Radičević“, dječije igralište, zatim novi vrtić na lokaciji gdje je bila Gradska razvojna agencija, te više saobraćajnica – naveo je gradonačelnik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *