Upozorenje na nevrijeme za Banjaluku

Društvo

Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je upozorenje na vremenske nepogode koje se očekuju večeras, noćas i sutra tokom dana.

Kako je navedeno, večeras i noćas očekuju se jače nepogode uz pljuskove sa grmljavinom, koje će se premještati od sjeverozapada, duž rijeke Save ka istoku. Pri jakim pljuskovim lokalno će biti olujnog vetra, obilnih padavina i grada ponegdje. Takođe ponegdje može u kratkom periodu pasti oko 50 mm kiše, a ova količina padavina može izazvati probleme sa oborinskim vodama i uzrokovati pojavu bujičnih poplava.

„Pljuskovi će na sjeveru jačati noćas i neće dugo trajati. Nove padavine se očekuju u drugom dijelu noći u Hercegovini i na zapadu. Sutra 9. juna se nastavlja nestabilno vrijeme uz čestu pojavu pljuskova sa grljmavinom, a ponovo će biti uslova za lokalne nepogode“, naveli su u upozorenju iz Hidrometeorološkog zavoda RS, ističući da se danas očekuje vrlo toplo vrijeme, uz temperature i do 35 stepeni.

Zbog najavljenih vremenskih nepogoda, pripadnici Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banja Luka i nadležne gradske službe biće u stanju pripravnosti.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *