Od institucija sam dobio samo prijave za klevetu

Društvo

U Banjaluci je nastavljeno okupljenja građana „Pravda za Davida“ . Davor Dragičević predao novih 50 prijava u Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Istina i pravda. Dvije riječi koje odzvanjaju Banjalukom dva i po mjeseca. U te dvije riječi smještena je borba Davora Dragičevića i grupe „Pravda za Davida“ da se sazna istina i konačno rasvijetle sve okolnosti smrti Davida Dragičevića. Nijednu informaciju nisam dobio, ali sam zato dobio prijave za klevetu – rekao je Davor.

“Dragi moj sine, dušo moja. Dragi naš Davide, dušo naša. Od institucija dobio sam samo tužbu za klevetu. Tražimo mir i dostojanstvo! Mi smo ljudi, tražimo najjednostavnije dvije riječi koje su njima najteže: istinu i pravdu”, rekao je Davor i dodao:

“Svakim danom dokazujete da rušite red i zakon, da rušite institucije ove države. Mi smo tu da ih branimo, prevariti nas nećete.”

Nakon Davorovog govora, puštena je Davidova pjesma „Klinac iz geta“, tokom koje su okupljeni podigli šake u vazduh i zajedno pjevali. Ostajemo ovdje – poruka je građana i 75-og dana okupljanja na Davidovom trgu.

Okupljeni su uputili poruku i Miroslavu Lazanskom, zbog njegovih izjava koje je rekao na RT RS-u.

Davor Dragičević podnio je danas novih pedeset prijava Tužilaštvu u Banjaluci za krivično djelo ubistvo Davida Dragičevića, kao i novi zahtjev za dostavu foto-dokumentacije sa prve obdukcije koju je obavio Željko Karan, a koja je sastavni dio obdukcionog zapisnika.

(BN televizija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *