Dodik: Izmjene zakona za stvaranje uslova za veće plate

Društvo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Bratuncu da će za nekoliko dana u parlamentu Srpske biti donesene izmjene desetak zakona, kako bi bili stvoreni uslovi za povećanje plata radnicima i u javnom i u realnom sektoru.

– Želimo sa poslodavcima da napravimo sporazum da se država odrekne jednog dijela doprinosa i naknada koje plaćaju poslodavci, ali moramo biti sigurni da će se to vratiti radnicima, a ne da to uzmu sebi – rekao je Dodik.

On je naveo da se vode razgovori sa poslovnom zajednicom o tome i da su i oni zainteresovani.

– Vidjećete da ćemo za desetak-petnaest dana u parlamentu izmijeniti zakone i stvoriti uslove da se niže plate povećaju, a da visoke ostanu na istom nivou – rekao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će biti stvoreni i uslovi za još jedno povećanje penzija da kraja godine.

Dodik je podsjetio da su početkom ove godine bespovratna sredstva za poljoprivredu povećana sa 60 na 71 milion KM i da su sva udruženja koja predstavljaju poljoprivrednike bila zadovoljna sa onim što su dogovorili sa Vladom, te da se danas redovno izvršavaju te obaveze.

– Sjećate se da je prije nego što sam ja došao, ali ne samo zahvaljujući meni naravno, glavna vijest na Dnevniku bila hoće li biti ili neće penzija. Sada se i penzije i plate redovno isplaćuju, kao i sve naknade. Povećavaju se plate, penzije, ulažemo u rekonstrukciju puteva, pravimo škole… – istakao je Dodik.

On je podsjetio da se vlast Srpske prije nekoliko godina opredijelila da rekonstruiše postojeće bolnice i izgradi nove tamo gdje je potrebno, imajući u vidu potrebu za kvalitetnim zdravstvenim uslugama.

– U zvorničku bolnicu sada ide rekonstrukcija od 2,5 miliona KM, a ranije je isto ulagano, u Bijeljini je već izgrađena, u Istočnom Sarajevu se završava bolnica – podsjetio je Dodik.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *