Cvijanović: Penzioneri će Vladi RS biti na broju jedan

Društvo

Penzioneri će od sada biti na broju jedan za Vladu Republike Srpske koja se obavezala da od sada koriguje penzije, kada god za to bude bilo potrebe i mogućnosti. Pozitivni ekonomski rezultati, povećanje zapošljavanja, rast industrijske proizvodnje i izvoza daju za pravo ovim najavama, kazala je danas Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS obrativši se na zborovanju penzionera iz nekoliko opština ove regije na planini Borja.

Cvijanovićeva je kazala takođe da je ona najveći lobista u vlasti RS za interese penzionera.

-U našem fokusu su posebno penzioneri sa manjim primanjima. Njihove kao i potrebe ostalih su velike i tu nema niti smije biti čekanja. Penzije su redovne, a isplata može biti samo prije roka, a nikako poslije. Penzije ćemo povećavati i dalje i poslije julske veće za 2,5 odsto – kazala je predsjednica Vlade RS pred više od dvije hiljade penzionera.

Dragan Bogdanić, ministar zdravlja RS i Mladen Milić, direktor Fonda PIO kazali su da će banjsko liječenje biti u fokusu pomoći najstarijoj populaciji u RS.

Rade Rakulj, predsjednik Udruženja penzionera potvrdio je dobru saradnju da Vladom RS te je ohrabren mjerama koje je Vlada donijela i obećala u korist penzionera.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *