Počeo upis na banjalučkom Univerzitetu

Društvo

Na prvi ciklus studija na Univerzitetu u Banjaluci danas je počeo upis 1.627 kandidata koji su primljeni u prvom upisnog roku, a trajaće do petka, 13. jula, rečeno je na banjalučkom Univerzitetu.

Upis primljenih kandidata na Akademiji umjetnosti počinje sutra i završava se 13. jula.

Najviše kandidata primljeno je na Medicinskom fakultetu i to njih 290, te na Ekonomskom 160 i na Elektroteničkom 156, dok je na Rudarskom fakultetu primljeno samo pet kandidata.

Na Akademiji umjetnosti primljeno je 57 kandidata, na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu 71, a na Mašinskom fakultetu 100 kandidata.

Na Pravnom fakultetu primljeno je 112 kandidata, Prirodno-matematičkom 101, na Fakultetu bezbjednosnih nauka 93 kandidata, na Tehnološkom 72 i ma Poljoprivrednom 40 kandidata.

Na Fakultetu političkih nauka primljeno je 99 kandidata, na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta 23, Filozofskom fakultetu 123, te Filološkom fakultetu 101 i na Šumarskom 24 kandidata.

– Nakon sprovedenog prvog kvalifikacionog ispita na studijskom programu Medicina na Medicinskom fakultetu nema više slobodnih mjesta, a očekujemo da će nakon drugog upisnog roka većina fakulteta i akademija na Univerzitetu popuniti upisne kvote – rekli su na Univerzitetu.

Za polaganje prijemnog u prvom upisnom roku prijavila su se 2.044 kandidata, dok prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok počinje 27. avgusta i trajaće do 5. septembra.

Polaganje prijemnog ispita biće 7. septembra, sa početkom u 9 časova na svim Fakultetima i akademijama.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 10. septembra do 14 časova, a konačne rang-liste biće do 14. septembra, dok upis primljenih kandidata počinje 17. i traje do 19. septembra.

Na Akademiji umjetnosti polaganje prijemnog ispita traje od 7. do 13. septembra, sa početkom u 9 časova, dok je objavljivanje rezultata konkursa predviđeno za 13. septembar do 16 časova, a konačne rang-liste do 17. septembra. Upis primljenih kandidata počinje 18. i traje do 20. septembra.

Na fakultetu Fizičkog vaspitanja i sporta polaganje prijemni ispit biće obavljen 7. i 8. septembra u 9 časova, a na Fakultetu bezbjednosnih nauka 7. septembra u 7 časova.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *