Dodik i Cvijanović u Doboj stigli novim helikopterom

Društvo

Zvaničnici Republike Srpske u posjetu Doboju stigli su najnovjim helikopterom, kupljenim krajem prošle godine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović stigli su danas u posjetu Doboju koju su započeli sastankom sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem, nakon čega će položiti kamen temeljac za novu sportsku dvoranu.

Budući da će Dodik i Cvijanovićeva večeras prisustvovati kulturnim manifestacijama u Drvaru, a kako je predizborni kalendar veoma zgusnut, neophodno je bilo prevesti najvažnije zvaničnike Republike Srpske što je brže moguće.

Čini se da su Dodik i Cvijanovićeva, ili bar jedno od njih, u Doboj stigli helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske. Čitaoci su nam poslali fotografije helikoptera koji je sletio na pomoćni stadion dobojskog Fudbalskog kluba Sloga.

Zvaničnici Srpske u Doboj su stigli najnovjim helikopterom, kupljenim krajem prošle godine.

Mediji su tad prenijeli da je riječ o helikopteru modela AW119Kx, čija je vrijednost 9.336.600 KM, te da je Helikopterski servis potpisao ugovor s italijanskom kompanijom Leonardo S.p.A. o kupovini letjelice.

Nabavka helikoptera izazvala je tad oštru reakciju građana, ali i opozicije u Republici Srpskoj koja je istakla kako Dodik kupuje helikopter za sopstvene potrebe.

Za kupovinu helikoptera je Vlada Srpske digla krdit od 10 miliona KM za koji je predviđeno 5 miliona KM kamate zbog čega je ovaj helikopter sve nas koštao 15 miliona KM.

Iz Helikopterskog servisa tad je naglašeno da se vrši nabavka helikoptera za vanredne situacije, medicinsku evakuaciju, gašenje požara i transport vatrogasaca u zone požarišta, evakuaciju stanovništva u svim vanrednim situacijama i transport tereta prilikom elementarnih nepogoda.

Međutim, čini se da je transport zvaničnika važniji od svega?

b1info.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *