U Banjaluci uhapšena Zorka Andrić, narodni poslanik

Društvo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS uhapsili su u Banjaluci Zorku Andrić, aktuelnog poslanika NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kandidatkinju za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Lider NDP Dragan Čavić rekao je za Srpskainfo da je Andrićeva privedena ispred svoje kuće u Banjaluci, zbog saobraćajnog prekršaja.

– Koliko sam obaviješten, Zorka se privremeno nepropisno parkirala na trotoar, zbog čega je došao „pauk“ da joj podigne automobil. Ona je tražila od njih da to ne čine, moleći ih da joj daju vremena da auto preparkira u dvorište. Nastala je rasprava, policajac joj je tražio dokumente koje ona navodno nije imala kod sebe u tom trenutku. Nakon toga joj je policija stavila lisice na ruke i odvezla je u policijsku stanicu – prepričava Čavić.

Iz NDP je saopšteno da, „umjesto ubica i kriminalaca, MUP Srpske hapsi one koji su stvarali Republiku Srpsku zbog saobraćajnih prekršaja“.

– Sa zaprepaštenjem obavještavamo javnost da je MUP RS uhapsio borca prve kategorije, majku, ženu odlikovanu za hrabrost u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, narodnog poslanika i kandidata za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, gospođu Zorku Andrić zbog saobraćajnog prekršaja. Uhapšena je u prisustvu svog sina i sa lisicama na rukama odvedena je u pritvor gdje se još uvijek nalazi. Ovakav sraman postupak MUP nije zapamćen u istoriji Republike Srpske – navode u saopštenju.

Foto Srna

Zorka Andrić

Kako tvrde, imaju razloga da sumnjaju da iza svega, kao neposredan motiv, stoji jučerašnje obraćanje predsjednika NDP Dragana Čavića, koji je na vrlo jasan način, „lakrdiju od pres konferencije ministra Lukača okarakterisao kao cirkus“.
– Ovakava vrsta političke odmazde svojstvena je načinu na koji ministar Lukač, kao visoki funkcioner SNSD, vodi MUP zadnjih nekoliko godina. Mi se u koaliciji NDP Dragan Čavić – NS – SNS – Sloboda pitamo da li je ovo još jedan pokušaj direktno miješanja MUP u izbornu kampanju i kada će ministar Lukač pronaći odgovorne za sva neriješena ubistva, među kojima je i likvidacija Davida Dragićevića. Obavještavamo ga da se nismo plašili takvih ni u ratu pa nećemo ni sada. Gospođa Andrić, zasigurno, ima više ratnog staža u VRS nego ministar MUP i inspiratori ovakvog skandala. Građanima poručujemo da u što većem broju izađu na izbore, jer samo pobjedom na izborima 7. oktobra možemo početi rješavati ove probleme i spriječiti samovolju vrhuške Republike Srpske – saopštio je NDP.

Saopštenje

Iz MUP RS su saopštili da su policijski službenici Policijske uprave Banjaluka oko 15 sati u Jevrejskoj ulici, uočili nepropisno parkirano vozilo marke „pežo“, vlasništvo Z.A.(1961) iz Banjaluke.

– Prilikom preduzimanja mjera i radnji na premještanju nepropisno parkiranog vozila od strane radnika Gradske uprave, Odsjeka za saobraćaj („pauk službe“), Z.A. je ometala i sprečavala izvršenje službene radnje i oglušila se na zakonito izdato naređenje, te tom prilikom narušila javni red i mir bezobzirnim ponašanjem i vrijeđanjem policijskih službenika, zbog čega je lišena slobode – saopšteno je iz MUP RS.

Licu je, dodaju, uručen prekršajni nalog, nakon čega je “otpuštena iz službenih prostorija”.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *