U Gradišci ogromna razlika u novom brojanju glasova

Društvo

Na društvenim mrežama pojavila se informacija o rezultatima ponovnog brojanja glasova na izbornom mjestu Kozinci u Gradišcim na biračkom mjestu 069, nakon kojeg je uočena dramatična razlika u broju glasova koji su prvobitno prikazali birački odbori i nakon novog brojanja. 

Razlika u glasovima je u korist kandidata SNSD-a.

Portal Gerila.info tražio je potvrdu informacije u Opštinskoj izbornoj komisiji Gradiške.

Predsjednik opštinske izborne komisije Nada Živković nije mogla ni da potvrdi ni da demantuje ove informacije i uputila na Centralnu izbornu komisiju BiH. Njih je, međutim, nemoguće dobiti na telefon. U opštinskoj izbornoj komisiji rekli su nam samo da su uočene određene nepravilnosti u broju glasačkih listića.

U opštinskom odboru SDS-a u Gradišci potvrdili su nam da su ih njihovi posmatrači koji su bili na ponovljenom glasanju obavijestili da su na 32 biračka mjesta koja su za sada obuhvaćena ponovljenim brojanjem uočene ogromne nepravilnosti, od nepodudaranja broja glasova u vrećama sa brojem izašlih na izbore, drastičnom razlikom broja izašlih glasača za različite nivoe pa do neslaganja broja pečata na vrećama sa onim u zvaničnoj dokumentaciji.

Kažu da je prema njihovim informacijama uočena razlika od gotovo 500 glasova za sada u korist kandidata SNSD-a za nivo Parlamenta BiH. U ovoj stranci kažu da su obavijestili centralu stranke, Opštinsku izbornu komisiju u Gradišci kao i Centralnu izbornu komisiju BiH.

gerila.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *