Banjaluka: Ponovljen tender za novi most u Dragočaju

Društvo

Za izgradnju novog mosta u centru Dragočaja, ponovo je pokrenuta javna nabavka za izbor izvođača radova, nakon što je prvi tender poništen pošto je pristigla ponuda bila veća u odnosu na procijenjenu vrijednost.

-Prema našim planovima, gradnja mosta je već trebalo da počne. Nažalost, nismo uspjeli dobiti izvođača iz prvog pokušaja jer je ponuđač za taj projekat tražio više za oko 50.000 KM u odnosu na procijenjenu vrijednost. Unutrašnjom realokacijom, uspjeli smo obezbijediti dodatna sredstva i sada ponavljamo javnu nabavku – pojasnili su u odjeljenju.

Kako su istakli, plan je da u toku ove godine izaberu izvođača, rezervišu sredstva i shodno vremenskim prilikama, započnu radove.

Prema drugoj ponovljenoj javnoj nabavci za izgradnju mosta, procijenjena vrijednost radova je oko 200.000 KM, a svi zainteresovani ponuđači treba da se prijave do 31. oktobra.

Novi most, prema podacima odjeljenja, biće dužine 13 i širine devet metara. Imaće dvije saobraćajne trake po tri metra, te dvije pješačke staze od po metar i po.

Izgradnjom novog mosta u centru Dragočaja trebalo bi da bude smanjen rizik od izlijevanja Dragočajke.

-Zbog smanjenog profila, ova rječica je, čestim izlivanjem iz korita u zoni postojećeg mosta, zadavala muke lokalnom stanovništvu proteklih godina. Zato je odlučeno da se most rekonstruiše, odnosno izgradi potpuno novi – kazali su u nadležnom odjeljenju, te dodali da će po izgradnji novog mosta biti potrebno uraditi i pristupne saobraćajnice i urediti korito Dragočajke.

Istovremeno, u ovom naselju prošle sedmice u funkciju je pušten novi most preko rječice Dragočajke u Gradini. Novi most, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 50.000 KM, sagrađen je na lokalnom putu Gradina – Kaure – Šalići.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *