Direktor OBA učestvovao u izbornim manipulacijama!?

Društvo

Osmica je uposlenike obavještajne agencije slao na kućne adrese članova biračkih odbora kako bih ih „podsjetili“ da tokom brojanja vode računa kako će i koliko glasova dodati SDA-u i njenim kandidatima, prije svega Šefiku Džaferoviću, koji ni sam nije vjerovao u svoju pobjedu za člana Predsjedništva BiH.

Ni pola godine od kada je otkriveno da je direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osman Mehmedagić na sumnjiv način u Sarajevu kupio dvije kuće za 200.000 KM, nema zvaničnog objašnjenja odakle mu novac, je li platio porez i je li prijavio sve svoje prihode.

Nije mogla odoljeti

U međuvremenu, njegova supruga i poluanonimna kafanska pjevaljka Amela Šehović-Mehmedagić svoje vrijeme koristi brčkajući se u tek napravljenom luksuznom bazenu u dvorištu nedavno kupljenih kuća.

Očigledno je bračni par Mehmedagić uložio priličnu svotu novca u renoviranje i luksuzno opremanje kuća, a da se pohvali objavom fotografija na kojima pozira uz bazen, nije mogla odoljeti Amela, poručujući da je zaslužila odmor nakon kampanje.

Inače, Amela Šehović je pjevačku karijeru započela prije rata, gdje je dvije godine pjevala za porodicu Lekić, u tada poznatom restoranu “84”!

Dok se ona slika uz bazen u dvorištu, o kojem obični građani mogu samo sanjati, njen suprug Osmica upregnuo je sve resurse ove agencije kako bi „štimao“ izbornu volju naroda na općim izborima.

Naime, prema određenim sumnjama i špekulacijama, Osmica je uposlenike obavještajne agencije slao na kućne adrese članova biračkih odbora kako bih ih „podsjetili“ da tokom brojanja vode računa kako će i koliko glasova dodati SDA-u i njenim kandidatima, prije svega Šefiku Džaferoviću, koji ni sam nije vjerovao u svoju pobjedu za člana Predsjedništva BiH.

Kako se ovih dana ispostavlja, uz ogroman broj dokaza i očitih primjera, upravo su birački odbori bili najveća poluga za krađu i otimačinu glasova u korist SDA. Na svakom biralištu gdje je vršeno ponovno brojanje, glasovi drugih stranaka su poništavani te su dodavani kandidatima SDA.

Jasna poruka

Osim članova biračkih odbora, „posjete“ agenata OSA-e navodno su dobivali i brojni uposlenici državnih institucija, koje je SDA preko svog aparata uhljebila na državne jasle.

Poruka koja im je upućivana bila je jasna i kratka: Glas ide za SDA i Džaferovića ili u najboljem slučaju slijedi šikaniranje na radnom mjestu, a u najgorem – otkaz.

Nakon što je Osmica falsificirao rezultate izbora, njegova supruga stigla se na društvenim mrežama i time pohvaliti. Zanimljivo je da je ona, iako bi trebala biti potpuno apolitična i od bilo koje stranke distancirana, obilazila skupove SDA, o čemu, također, svjedoče njene objave na društvenim mrežama.

Izbornom pljačkom izabrani član Predsjedništva BiH impresionirano gleda u pjevaljku

Koliko je Šehovićka, kao i njen spurug, bliska vrhu SDA, pokazuju i fotografije koje je objavila s utakmice nogometne reprezentacije BiH protiv Sjeverne Irske.
Na njima se jasno vidi kako sjedi u VIP loži sa Šefikom Džaferovićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i Adilom Osmanovićem, ministrom civilnih poslova BiH. Zanimljiv je pogled kojim Džaferović posmatra Šehovićku, očigledno impresioniran i opčinjen.

Avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *