Građani Bihaća traže da se zaustavi dolazak migranata

Društvo

Građani Bihaća danas ponovo protestuju zbog dolaska migranata u njihov grad. Kako su i najavili, građani su se u 10 sati okupili u blizini Đačkog doma u naselju Borići, u kojem su smješteni migranti.

Kako javlja reporter Klix.ba portala, na protestima se trenutno nalazi blizu 100 građana.

Prepostavlja se da je jaka kiša koja pada u Bihaću razlog slabog odziva građana. Iako se strahovalo da će građi otići u Đački dom, to se ipak neće desiti.

Podsjećamo, građani su sinoć na gradskom trgu održali protest zahtijevajući hitno rješenje migrantske krize, a potom su na kratko blokirali magistralni put Sarajevo-Bihać i autobusku stanicu kako bi spriječili dolazak migranata.

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara rekao je da su specijalne jedinice Federalne uprave policije u pripravnosti, te da prate razvoj događaja kako ne bi došlo do neželjene eskalacije.

Građani protestom žele spriječiti dolazak novih migranata i zaustaviti postavljanje novih kontejnera za njihov smještaj. Od policije Unsko-sanskog kantona zahtijevaju da u narednih 48 sati u potpunosti zaustavi dolazak migranata u ovaj kanton.

(Klix)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *