Prvi avion Rajanera iz Stokholma sletio na banjalučki aerodrom

Društvo

Avion Rajanera sletio je danas na banjalučki aerodrom. Prvo sletanje, koje je dočekano vodenim topovima, bilo je iz Stokholma, a čime je ozvaničena saradnja aerodroma sa Rajanerom koji ima još dvije linije – Brisel u Belgiji i Memingem u Njemačkoj.

Direktor Aerodroma Duško Kovačević ocijenio je da je ovo istorijski dan za aerodrom, ali i za cijelu Srpsku i njene građane.

– Konačno putnici mogu da putuju jeftino – rekao je Kovačević.

Let iz Stokholma trajao je oko dva sata i 20 minuta, a promotivna cijena karte je bila oko 20 evra.

Premijerka RS Željka Cvijanović rekla je da iza ove saradnje stoje veliki napori u uspostavljanju linija sa banjalučkog aerodroma.

– Ovo je veliki dan za sve nas, naročito za privredu, turizam i za sve građane – ocijenila je ona.

Dodala je da je saradnja sa avio-kompanijom “Rajaner” i uspostavljanje avio-linija sa banjalučkog Aerodroma od ogromnog značaja za Srpsku i Banjaluku, jer će biti dodatno otvoreni prema evropskim destinacijama.

– Zadovoljstvo mi je što danas prisustvujem velikom događaju. Ovo znači mnogo za sve naše ljude, privrednike, turiste i u skladu je sa naporima koje smo ulagali u prethodnom periodu da bi letovi bili uspostavljeni – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da postoje i druge avio-kompanije koje su zainteresovane da sarađuju sa Republikom Srpskom.

– Korak po korak se otvaramo i širimo. Zadovoljna sam što ovo definitivno jeste velika stvar za Banjaluku. Ovo je početak i očekujem da će Aerodrom živjeti sasvim drugačiji život, kao i velike koristi za cijeli ovaj kraj, jer će biti uključene i uslužne djelatnosti – dodala je Cvijanovićeva.

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić otkrio je da su u toku pregovori sa Rajanerom oko uspostavljanja još nekoliko linija.

– Ponosan sam što prisustvujemo nečemu što smo davno planirali. Sada imamo moderan objekat, iako još sve nije završeno. Vlada će i dalje ulagati u razvoj ovog aerodroma i vjerujem da ćemo proširiti saradnju sa `Rajnerom`, ali i ostalim kompanijama – rekao je Trninić.

On je dodao da je plan da banjalučki Aerodrom ima 100.000 putnika godišnje.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *