“Pravda za Davida” 227. put na trgu

Društvo

Banjalučani su se i večeras, po 227. put, okupili na glavnom trgu u Banjaluci kako bi pružili podršku u borbi za istinu i pravdu i utvrđivanju tačnih okolnosti smrti Davida Dragičevića.

– Svi smo, kao i do sada, istrajni, jedinstveni i ponosni. Znate li da i u Savjetu bezbjednosti znaju da je David otet, ubijen i bačen u Crkvenu – istakao je ogorčeni otac Davor.

Dodao je da sedam mjeseci montiraju snimke, te da tužilaštvu više niko ne vjeruje.

– Rekao sam ko god je sa mnom, boriću se za ljude i medijske kuće kao da se borim za svog sina Davida. Mi vrlo dobro znamo šta nama treba. Ne trebaju nam vaša obećanja i par hiljada maraka. Narodu treba zagrljaj, ali vi to ne možete dati ni svojoj djeci, a kamoli svom narodu – zagrmio je Davor.

On je ujedno pročitao pjesmu koju je za Davida napisala njegova sestra Teodora.

– Moj je bato najbolji. Dobar i pažljiv. Moj bato najbolji je na svijetu – stihovi su iz pjesmice koju je napisala Davidova sestra.
Poručio je da će kraj biti kada vrate Davidov donji veš.

– Idemo do kraja. Pravda za Davida, pravda za svu našu djecu – riječi su kojima je Davor još jednom okončao govor.

Na trgu su i ove večeri odjekivali stihovi Davidove pjesme “Klinac u getu”, čiji su refren pjevali okupljeni građani.

Pročitano je i pismo podrške: “Pravo na život je neprikosnoveno ljudsko pravo. Probudi se i bori se za život svoje djece. Zar postoji sutra za poslužnog roba? Sloboda je za slobodnog čovjeka. Nije Bog naredio – ubij. Bog ti je dao život da se boriš za njega. Religija nije sljepilo, ni okovi, već sloboda.”

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *