Oštra Luka želi dio novca od prodaje rudnika

Društvo

Na redovnoj sjednici Skupštine opštine Oštra Luka, koja je održana u petak, lokalni odbornici su jednoglasno donijeli zaključak u kojem traže od Vlade RS da i njihova opština dobije dio novca od prodaje rudnika Ljubija, potvrdio je za “Nezavisne” Dragan Stanar, načelnik.

“U petak je zasjedala lokalna skupština gdje smo jednoglasno donijeli zaključak da Vlada RS ima pravo na prodaju rudnika i opština Oštra Luka nikada to nije osporavala, ali smatramo da dio sredstava prodajom sa naše teritorije treba da pripadne našoj opštini”, kazao je Stanar.

Dodao je da su stanovnici njihove lokalne zajednice suočeni sa odlaskom mladih, socijalnim problemima, infrastrukturnim i drugim nedaćama.

“Vlada RS mora imati osjećaj da prodaje prirodno bogatstvo sa ovog područja i da dio sredstva treba da usmjeri na naš prostor”, kazao je Stanar.

Posjetimo, na području opštine Oštra Luka nalazi se 1.195 hektara površine rudnika Ljubija, dok ta površina na području Prijedora iznosi 1.810 hektara.

Zato lokalno rukovodstvo smatra da bi bilo nepravedno ukoliko bi se dio novca od prodaje Ljubije dodijelio samo Prijedoru.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *