Završena izgradnja Graničnog prelaza Gradiška

Društvo

Kompanija ITC Zenica završila je radove na izgradnji Graničnog prelaza Gradiška.

“Najveći i najmoderniji granični prelaz je završen. Čestitke za naše radnike koji su učestvovali u izgradnji, a posebno za voditelja projekta Elmira Škulja i poslovođu Esada Isakovića”, navode iz ove kompanije.

Izgradnja objekta trajala je 19 mjeseci, a bilo je angažovano 50 radnika (građevinci visokogradnje i niskogradnje, metalci, zanatlije, mašinci, električari, vodoinstalateri..)

“Granični prelaz sadrži centralni objekat, carinsku kontrolu, objekte za kontrolu putnika i vozila, fitosanitarnu kontrolu, tehnički pregled vozila, veterinarsku inspekciju, kontrolne kabine, restoran, špediterske blokove, sanitarne objekate, saobraćajnu infrastrukturu, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju”, kažu iz ITC-a za Akta.ba.

Takođe, granični prelaz Gradiška ima šest ulaznih i šest izlaznih traka, 70 parking mjesta za teretna motorna vozila na ulazu u BiH i 30 parking mjesta za teretna motorna vozila na izlazu iz BiH.

Ima devet objekata koji su opremljeni savremenom opremom, petnaest kontrolnih kabina, te tri nadstrešnice ukupne površine 5.316,00 m2.

Izgradnjom novog graničnog prelaza i terminala konačno će biti riješen problem koji opterećuje Gradišku godinama, a to su ogromne gužve u samom gradu zbog velikog broja kamiona koji svakodnevno blokiraju saobraćajnice.

“Sve je spremno za primopredaju radova, očekujemo tehnički pregled objekata”, poručuju iz ITC-a.

Inače, druga faza izgradnje carinskog terminala i graničnog prelaza je koštala preko 14 miliona KM.

Ipak, novi granični prelaz puni smisao i funkciju dobiće tek sa izgradnjom međudržavnog mosta preko Save za koji su u toku tenderi.

Najveći i najmoderniji granični prelaz! "Granični prelaz Gradiška"

Najveći i najmoderniji granični prelaz! "Granični prelaz Gradiška"Čestitke za naše radnike koji su učestvovali u izgradnji, a posebno za voditelja projekta Elmira Škulja i poslovođu Esada Isakovića.

Опубліковано ITC Zenica doo Вівторок, 20 листопад 2018 р.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *