Radionice za djecu migranata u Bihaću

Društvo

Obrazovanje za djecu iz migrantskih porodica, koja borave na području Bihaća, biće organizovano održavanjem edukativnih radionica u tri ovdašnje škole, potvrđeno je iz Ministarstva obrazovanja Unsko-sanskog kantona.

Prema riječima resornog ministra Damira Omerdića, ove aktivnosti će započeti u prvoj polovini decembra i odvijaće se u tri osnovne škole na području tog grada.

On ističe kako su u međuvremenu riješeni problemi s roditeljima čija djeca pohađaju školu u naselju Brekovica, koji su se ranije usprotivili namjeri da se tamo organizuje nastava za djecu migranata.

“Roditelji su mi rekli kako je priča izokrenuta i da oni nemaju ništa protiv te djece, već da se njihova zabrinutost prevashodno odnosila na higijensko-zdravstveni aspekt i ja mislim kako je to opravdano. Međutim, nema mjesta za zabrinutost, jer će sva djeca proći detaljan ljekarski pregled”, kazao je Omerdić. Prema njegovim riječima, nastava za djecu migranata biće organizovana i u školama “Prekounje” i “Harmani 2” i cilj je da se u pomenute radionice uključe djeca uzrasta osnovnih škola, a prema podacima njih ima 110.

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *